Search
  • Sonja Hannus

Miksi rakastan eteerisiä öljyjä

Updated: Nov 14, 2019


Ihanat eteeriset öljyt. Löysin eteeriset öljyt vuosia sitten ja niistä on tullut osa päivittäistä elämääni. Itse asiassa niin tiiviisti, että olin jo unohtanut, että aihe on varmasti monille vielä uusi. Haluankin jakaa tietoa muille, koska uskon, että jokainen voi hyötyä eteeristen öljyjen vaikutuksesta! Ihan niin kuin ajattelen myös joogasta. 


Mitä eteeriset öljyt ovat?


Eteerinen öljy on kasveista höyrytislaamalla valmistettu vettä hylkivä neste, joka sisältää haihtuvia aromeja. Eteerisiä öljyjä valmistetaan aromaattisia aineita sisältävien kasvien kukista, lehdistä, juurista, hedelmistä ja pihkasta. Eteerinen öljy on siis 100% luonnosta tulevaa, laimentamatonta nestettä. Tästä syystä on todella tärkeää että käyttämäsi eteerinen öljy on laadukasta ja voit luottaa että kasvi on kasvanut puhtaissa olosuhteissa. 

Eteerisillä öljyillä on fyysisesti ja psyykkisesti vaikuttavia ominaisuuksia. Ominaisuudet ovat mm. antiseptisia, desinfioivia, tulehduksia hillitseviä, immuniteettiä vahvistavia, verenkiertoa ja imunestekiertoa edistäviä, kipuja lievittäviä, elimistön kuonaa sekä nestettä poistavia ja hormonitoimintaa tukevia. Tämä tarkoittaa, että eteerisiä öljyjä voi hyödyntää oman terveyden ja hyvinvoinnin optimoimissa lukemattomin eri tavoin, sekä kodin puhtaustuotteissa. Ainakin minulle nämä ovat asioita, joiden kanssa olen tekemisissä päivittäin; on siis tärkeää, että luottaa 100% käyttämiinsä tuotteisiin - ja niiden myrkyttömyyteen.


Mihin niitä käytetään?


Aitoja eteerisiä öljyjä voidaan käyttää mm.: 


• vesihöyrytettynä huoneilmaan tuoden raikasta tuoksua ja terapeuttisia vaikutuksia

• aromaterapiassa, hieronnassa ja kylvyssä

• kosmetiikassa, hygienia- sekä puhdistustuotteissa niin iholle kuin hiuksille

• joitain tiettyjä öljyjä myös sisäisesti nautittuna: ruokien ja juomien maustamiseen, tai terapeuttisesti kapselissa (sisäisesti käytettynä on oltava varovainen ja varma siitä mitä tekee sillä eteerinen öljy on todella tiivistä tavaraa ja yliannostus on myrkyllistä)

• kodin puhdistustuotteissa raikastamaan ja desinfioimaan

• tuoksuina ja hajusteina erilaisissa tuotteissa


Hieronnassa ja kylvyissä eteeriset öljyt imeytyvät ihon läpi. Diffusoituna (vesihöyryttämällä) eteeristen öljyjen molekyylit kulkeutuvat sieramien kautta sisälle kehoon. Hengitettynä eteeristen öljyjen tuoksumolekyylit vaikuttavat aivojen kautta elintoimintoihin ja psyykkeeseen. Sisäisesti nautittuna eteeriset öljyt vaikuttavat mm. ruoansulatukseen.


Tässä esimerkkejä jokapäiväisestä öljyjen käytöstä arjessani: 


• Aloitan aamuni on sekoittamalla muutaman tipan sitruunaöljyä veden sekaan. Vaikutukset ovat samat kun tuoreella sitruunalla, tai jopa tehokkaammat - ja sen lisäksi, tutkimusten mukaan eteeriset öljyt eivät vahingoita kiillettä kuten tuore hedelmä!

• Laitan lähes aina joogatunnilleni diffuuseriin jotain öljyä porisemaan (kiitos Julia BAY Helsingissä kun suostuit hankkimaan joogasaliin oman diffuuserin!) sekä aina kotona joogatessani. Lempiöljyjäni diffuuseriin on laventeli, sitruuna, piparminttu, greippi, Stress Away-combo, Idaho Blue Springs, lime, appelsiini ja mustapippuri... usein laitan paria eri öljyä. 

• Ylipäätään aina kotona ollessa ja etenkin kun kaipaan kotoisan tunnelman, on diffuuseri päällä. Sen hetkistä fiilistä tukemaan valitsen öljyn sen ominaisuuden mukaan: joskus kaipaan viilentävää ja raikasta, joskus lämmittävää. Esim appelsiini-mustapippuri combo on taivaallinen - mustapippuri tuo sitrusöljylle lämpöä. 

• Young Livingin myötä olen uudistanut kodin puhdistustuotteemme. Pyykit pesen Thieves-pyykinpesuaineella. Teen Thieves-öljystä suihkupulloon kodin putsaus- ja raikastamisaineen, jolla siivoan keittiön ja kylppärin pinnat. Myös Thieves-yleispuhdistusaine on loistava kaikkeen kodin puhdistamiseen, esim. lattioiden raikastamiseen. 

• Käytän paljon laventelia iholle rauhoittamaan mieltä ja kehoa, sekä tukemaan unensaantia. Laventeli on suht mieto öljy, ja sitä voi käyttää suoraan iholle (sekoitettuna tai suoraan), itse levitän usein rintakehälle laventelia ennen nukkumaanmenoa. 

• Toinen mitä rakastan käyttää iholle on piparminttu. Sekoitan sitä yhden tipan (todella potent eli intensiivinen öljy) johonkin levitysöljyyn, kuten argan- tai manteliöljyyn. Tämä tukee ruoansulatusta ja viilentää. Ihan paras etenkin kesällä. 

• Thieves suuvesi on ihan voittamaton. Tuntuu että suusta kuolee kaikki pahat pöpöt ja olo on niin raikas sen jälkeen. Kun kokeilee kaupan suuvettä Thievsin käyttämisen jälkeen, huomaa kuinka myrkyllistä markettitavara on.


Miten aloittaa eteeristen öljyjen käyttö? 


Suosittelen hankkimaan Young Livingin aloituspakkauksen. Siihen kuuluu diffuuseri sekä kymmenen eteeristä öljyä, joilla pääsee hyvin alkuun. Suosittelen myös kokeilemaan kodin puhdistustuotteita ja hankkiutumaan eroon markettitavarasta. 


Miksi Young Livingin tuotteet? 


Kuten sanottu, on ehdottoman tärkeää, että eteeristen öljyjen kohdalla käyttää turvallisia ja laadukkaita tuotteita - niiden vaikutus elimistöön on niin kokonaisvaltainen. Itse olen maailman onnellisin, että olen löytänyt Young Livingin, jonka tuotteisiin voin luottaa 100%. 

Young Living on 1994 perustettu maailman johtava eteeristen öljyjen valmistaja. Se on tunnettu Seed to Seal-prosessista, jonka ansiosta käytössämme on erittäin korkealaatuiset eteeriset öljyt.Öljyt höyrytislataan kasveista ja ne sisältävät paljon eri ainesosia, jotka tukevat hyvinvointiamme kaikilla elämän osa-alueilla. Yritys omistaa 27 farmia ympäri maailmaa, joista Euroopassa on viisi. Young Living on avoin yritys. Se toivottaa jäsenet tervetulleeksi farmeille tutustumaan ja kokemaan öljyjen valmistuksen. Jonain päivänä haluan päästä tutustumaan!


Young Living farmeilla on omat tislaamot joissa öljyt valmistetaan. Sieltä öljyt lähetetään laboratorioihin joissa tutkitaan, että öljyt sisältävät kaikki kasvin vaikuttavat ainesosat. Seed to Seal takaa sen, että öljyt on valmistettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti siemenestä sinettiin saakka! Seed to Seal periaatteen eri vaiheet ovat:


SIEMEN: YL valitsee ainoastaan parhaat siemenet.

VILJELY: puhdas ja myrkytön viljely.

TISLAUS: oma mieto tekniikka: lämpötila, paine, aika.

TESTIT: omat ja ulkopuoliset testit.

SINETÖINTI: testien läpäisseet öljyt pullotetaan, sinetöidään sekä merkitään sarjanumerolla jolloin öljy voidaan jäljittää alkuperäänsä. Young Living ei siis ole ainoastaan eteeristen öljyjen valmistaja vaan se on myös luonnonmukaisten hyvinvointituotteiden kehittäjä sekä vaikuttaja. 


lähde


Turvallisuus


Eteerisiä öljyjä pidetään usein luonnollisina, turvallisina ja hoitavina, vaikka tällaisia ominaisuuksia löytyy vain osasta eteerisiä öljyjä ja nekin ovat toisistaan poikkeavia. Eteeristen öljyjen ominaisuuksien yleistäminen on vaarallista, koska jotkin eteeriset öljyt ovat myrkyllisiä pieninäkin määrinä. Kaikki eteeriset öljyt eivät ole turvallisia käyttää, joten niiden ominaisuuksista on otettava selvää ennen käyttöä. Useimmat eteeriset öljyt ovat toksisia liian suurina määrinä tai muuten väärin käytettyinä. Eteeriset öljyt ovat usein todella voimakkaita, eikä niitä pitäisi käyttää iholle laimentamattomana. Suuri osa yleisesti käytetyistä ja turvallisina pidetyistä eteerisistä öljyistä sisältää myös allergeeneja. Eteerisiä öljyjä ei suositella käytettäväksi pienten lasten eikä koskaan vauvojen hoidossa.


Mistä saan Young Livingin tuotteita?


Young Living toimii verkostomyynnillä. Se tarkoittaa, että tuotteet tilataan verkkokaupasta, ja jokainen tilaaja saa itselleen sponsorin, jonka tehtävä on kouluttaa eteeristen öljyjen maailmaan. Olin itse aluksi skeptinen verkostomyyntiä kohtaan, kunnes ymmärsin kuinka järkevä bisnes se on sekä kuluttajalle että sen työntekijöille. Jokaisella yrityksellähän menee kuluja niin myyntiin kuin markkinointiinkin, puhumattakaan kiinteistä kustannuksista kuten kiinteistövuokrista ja palkkakuluista. Tässä liiketoimintamallissa kuluttajan maksamassa hinnassa on osa katetta (kuten jokaikisen yrityksen hinnoissa), josta pieni osa menee sponsorille, koska hän on tehnyt myynti- ja perehdytystyötä asiakkaan suuntaan. Jokainen voi olla Young Livingillä jälleenmyyjä ja tienata sitä kautta konkreettista tuloa - tai olla ainoastaan asiakas. Itse olen ollut nyt 2,5 vuotta lähinnä asiakkaana pieniä jälleenmyyntejä lukuunottamatta. Nyt haluan kuitenkin taas aktivoitua - koska haluan jakaa tietoa ja kokemuksia tuotteista joihin uskon täysin, ja joita käytän itse päivittäin.


Jos kiinnostuit, niin laitathan mulle viestiä somen kautta @sonjahannus tai mailitse sonja.hannus@gmail.com

<3 

0 views
  • IG
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Spotify - Grey Circle

©2019 Sonja Hannus